Welkom | Het begin | Het huis | Het huis deel 2 | Het huis deel 3 | Het huis deel 4 | de nieuwe verdieping van het grote huis | Het Franse Zooitje | Toedeledoki | Knap spul van gisteren | Blue wooden shoe | Patisserie van Heck | De vrouw en de zee | Wedstrijdkoffer | Albertina,s Rose Garden | Gastenboek | Kerstkraam | Tinke's tiny Toys | Jannes en Aaltje/Home sweet Home | .Albertientjes | Rock Fantasy | Visan | linken | Het zwarte gat | kleine projecten | Schatten op zolder | In de ban vanhet bad | La vie en rose | banken en bedden | Nieuwe pagina 30

 

 

 

 

Het verhaal van het huis

Het allereerste wat ik begon te bouwen was een verdieping van het Riante huis. Ik ben begonnen met de woonkamer en keuken .

Inmiddels is hij (bijna) klaar. Op de buitenmuren moeten nog afwerklatjes op de scheiding van de verdiepingen komen. Ik denk nog na over  hoe dat te doen want de verdiepingen moet wel los van elkaar blijven. Ik heb net ervaren dat het huis anders niet te verplaatsen is.

Ik heb het niet helemaal zo gebouwd als de oorspronkelijke tekening. Ik vond het gek dat de rookkanalen niet op elkaar aansloten en dat de buitendeur op een klein balkonnetje uitkwam. De binnen verdeling is dus aan gepast en buitenom heb ik een straatje gemaakt met een trap naar de keuken. Dit ziet u op deze pagina, en de verdieping zoals hij in het begin was. Ik zal proberen om dat zo goed mogelijk te benaderen want het is inmiddels wel een poosje geleden.

Deze pagina,s vertellen het verhaal van een huis. Een huis dat er jaren over heeft gedaan om te groeien en te veranderen. Net als het verhaal van haar "bewoners". Die zijn in de loop der jaren ook veranderd en gegroeid. Het is begonnen met een uithuizig echtpaar die de boel overlaat aan de huishoudster. Later komt er iemand op zolder wonen en tevens op het huis passen. Nog weer later krijgt het echtpaar zo waar een dochter en uiteindelijk gaat het echtpaar in Frankrijk wonen en neemt de dochter het ouderlijk huis met de hele geschiedenis over.

________________________________________________________________________________________________

The story of the big house

I first started with the living room and kitchen. It is nearly finished now. The seperation of the floors need some thinking: after all it must remain movable!

I did'nt follow the original plan because the chimneys were not connected as in a regular house. And one door ended at a small balcony. The division indoors is altered and outdoors I made a little alley leading to the kitchendoor. On this page you see very much the start of it all.

These pages tell the story of the big house. It changed, evolved and grew just like it's owners. They started as couple always away from home, leaving the house to their daughter and a tennant in the attic. Later the couples move to France and the daughter inherits the history.

Dit is hem dan. Ik heb hem wat naar voren gezet om de foto aan de achterkant  te kunnen maken. Niet eenvoudig want ik moest eerst alle verdiepingen eraf halen en daarna weer opbouwen. Hij staat dus niet helemaal goed.

De muren zijn gestuct. Het straatje is gemaakt van 'Das Klei'.

_______________________________________________________ 

This is it. I positioned it of the wall to get a clear view. Not an easy job considering how big (and full of items!) the house is.

The walls are plastered and the alley is made of 'Das Klei'.

 

Zo ziet het straatje eruit als hij gewoon tegen de muur staat. Het lijkt nu een donker steegje. In werkelijkheid valt dat wel mee en kun je de ouderwetse wasmachine aan het eind goed zien.

_________________________________________

This is the alley next to our livingroomwall. Quite dark, but in real good visibility: you can see an ancient washingmachine.

De wasvrouw kijkt de bakker na die weer op zijn fietsje wil stappen.

De kippen scharrelen wat tussen de sinasappelschillen die naast de vuilnisbak liggen.

Aangezien ik een hekel heb aan verven heb ik wat ladders en verfblikken neergezet. De schilders zijn bezig die enorme trap te schilderen maar hebben nu even pauze.

__________________________________________

The washing lady glances at the baker who is about to mount his bike. The chickens scratch the lemongarbage next to the bin.

Because I hate paining I hired professionals who - sure enough- have a break.

 

Een kijkje vanaf de andere kant laat zien dat er onder de trap nog een aardappelopslag is.

___________________________________________

A another look from behind: under the stairs storage of potatoes.

Een close- up van de verliefde wasvrouw.

_______________________________

A (washing) lady in love.

 

Dit is dan de charmeur die wel meer adresjes heeft waar hij brood bezorgt en misschien ook wel meer dames charmeert.

______________________________________________

This womanizer is sure to have more adresses, and not only for bread!

Een beetje blij met zijn blauwe ogen is hij wel zo te zien.

_____________

And he is happy too!

 

En onze wasvrouw????????

Ja die moet weer gewoon naar haar tobbe.

_____________________

And our washing lady?????

Back to work.

 

Dit is het huis aan de voorkant en ontdaan van alle meubilair ivm de grote schoonmaak.

_____________________________

The front of the house during a big clean up.

 

Met de keuken ben ik begonnen. Ik was wel enthousiast maar had een heel beperkt budget. Ik heb in het begin dan ook bijna alles zelf gemaakt. De plavuizen zijn gemaakt van plakplastic op dun karton. Dat heb ik in tegeltjes gesneden, op de vloer geplakt en gevoegd met alabastine. De trap heb ik ook zelf in elkaar geknutseld. De deur is een replica van onze voordeur.

Het fornuisje is werkelijk het eerste wat ik maakte. Ik zou het nu veel beter doen maar ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om het te vervangen en doet dus nog steeds dienst.

_______________________________________

I started building the kitchen. Very enthousiastic and no budget. The tiles are made plastic tape on cardboard and jointed with real chalkplaster. The stairs are own design and the door is a replica of our own frontdoor. 

 

De deur van dichterbij. Het vogelkooitje is wat fors uitgevallen maar ik had toen nog niet zo,n goed inzicht wat verhoudingen betreft.

De wandtegeltjes is ook alweer plakplastic op karton maar nu heb ik met een mesje heel voorzichtig "voegen" gesneden. De hollandse tulpjes heb ik geschilderd.

____________________________________

A close up. The birdcage is not in proportion: beginners lack of putting everyhting in right proportion.

Tiles again of tape on board, cutting joints with a knive. Dutch tulips were handpainted (hopefulle Shelly likes them).

 

Het maken van de keukenmeubeltjes ging al beter maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het aanrechtblok later nog eens heb gemaakt. Dat is de versie die u nu ziet.

Zo zag de keuken eruit een aantal jaren geleden. Voorzichtig een beetje met fimo geprutst. Een lekker opgeruimde keuken zeg maar.

_____________________________________

Kitchen furniture went right (not at first I must admit), everything nice and tidy.

 

Dit is in de loop der jaren toegevoegd aan de keuken.

___________________________

This was later added to the kitchen.

Ik heb een kokkin gemaakt, een gans, of wat er voor door moet gaan, heb heel veel gekregen en een aantal dingen gekocht.

_______________________________

A chef, a goose and stuff. A lot of gifts and some bought.

En zo ziet het er allemaal bij elkaar uit. Niet lekker opgeruimd meer maar wel gezellig.

_________________________________

The complete picture and this looks better: much cosier!

 

De thee staat te trekken in de theebeurs.

________________________

Tea in the teacosy.

De kokkin past overdag op haar kleinkinderen en die scharrelen de hele keuken door.

_____________________________

Chef watching the kids playing.

Ondertussen is er ook een stol gebakken. Dat hoeft immers niet alleen met Kerst of Pasen?

______________________________

Meanwhile an easternbread is baked, it is ok off season? 

 

Het meubilair van de woonkamer komt uit het boekje van Hans van Eck. Het zou nu niet meer door de keuring komen maar ook hiervoor geldt dat ik er geen afstand van kan doen.

Ik kreeg van een vriendin een serviesje dus moest er ook een eettafel met stoelen komen. De rugleuningen heb ik met de gewone handfiguurzaag uitgezaagd. Ik was nog niet zo snugger om het hout op elkaar te plakken dus 1 voor 1. Toen had ik er zo genoeg van dat die andere twee er nooit zijn gekomen. En och........ze zijn toch maar met z,n tweeen.

________________________________________

The furniture is made after Hans van Eck. This doesn't meet with my current standard, but I emotionally attached!

______________________________________

 

De klok komt uit ook de P&M. Het uurwerk is een oud horloge van mijn moeder. Het was een heel werk om hem te maken maar wel leuk.

Het echtpaar wat het pand bewoond is vaak op reis en nemen de meest curieuse dingen mee. Zoals twee levensgrote beelden uit het oosten. Een echte boedha en zilverwerk uit alle wereldelen. Tijd om gordijnen op te hangen hebben ze niet.

____________________________________

The clock is of P&M's. It contains a real clockword from my late mother. And it took time to fabric.

As said the couple is frequently abroad bringing home curious items: a real buddha and silver from all over the world. Time for hanging the drapes.........

 

 

 

Ik had een stel zilveren bedeltjes op de kop getikt, het oogje eraf gehaald en nu doen ze dienst als beeldjes. Er zijn bijzondere bij zoals de mummie in de sphinx.

________________________________

These were dangling on armbrace, cut the eye of and there you go. The saying goes that some were raided from a tomb in Egypt.

Zo ziet het er nu uit. Er is niet veel veranderd. Alleen het eet- en drinkpatroon van het echtpaar. Gordijnen hangen er nog steeds niet.

_______________________________

This how it looks today. Except for their drinking habits but still no drapes.

De tafel is inmiddels rijk gevuld.

_________________

A rich dish.

 

go to story nr 2 ga naar het verhaal van het huis 2